اینطوری جلوی بلاهای دست ساز خودت رو بگیر

0 331

چیزی که امشب می خوام در موردش صحبت کنم رزق هر کسی نیست! چرا که خودم خیلی پژوهش کردم و البته در معرض بعضی چیزا قرار گرفتم تا مفهوم این حکمت رو بفهمم و خب یه سری چیزا دست به دست هم دادند که همین امروز تصمیم گرفتم فرمولی که می تونه زندگی راحت تری به تو بده رو با تو در میون بگذارم.

از این متن راحت نگذر چرا که هم درد پشتشه! ( دردهایی که شاید من کشیدم و باعث شده بتونم این رو الان اینجا بنویسم و تو بی درد بهره مند بشی و جلوی دردهای خودت رو بگیری ) همچنین از صحبت های گرانقدر مولاعلی علیه السلام، حضرت لقمان و از طرفی سخنرانی های استاد شجاعی عزیز در این متن استفاده کردم تا بتونم یه فرمول خوب پیش روت بذارم .

قبل از این که شروع کنم در مورد این قضیه بگم امروز به این باور رسیدم که ما آدم ها دارای نعمت های زیادی هستیم (‌گاهی یه اخلاق خوب – یه رفتار خوب – نعمت مادی – نعمت معنوی ) و قدرش رو نمی دونیم .. و اون رو خرابش می کنیم و بعد باید توی شرایط بدتری قرار بگیریم تا دوباره متخلق به اون اخلاق بشیم یا اون نعمت رو دوباره بدست بیاریم ..

البته اگر هوشیار باشیم.

پس مراقب دارایی هامون باشیم تا راحت از دست شون ندیم (‌حتی اگر یه اخلاق خوبه .. )‌ چون ممکنه دچار امتحان ها و بلاهایی بشیم که بتونیم دوباره اون ها رو بدست بیاریم ..

همیشه بلاها برای از دست دادن نیست ..

گاهی برای بدست آوردن چیزهایی هست که خودمون حرومشون کردیم ..

البته در مورد معنی بلا هم صحبت های زیادی هست و واضح ترینش در زبان عربی انتقال پیدا کردن از حالتی به حالت دیگر هست.

پس از این کلمه نترس و با من همراه باش تا بتونم اول مروارید این مطلب رو به گردنت بندازم و بعد ها در مورد این مسایل صحبت کنم.

 

موضوع حرف امشب چیه ؟ از کدوم فرمول حرف می زنیم ؟

این هست که ما با کمک یه سری فرمول هایی که توی جهان هستی هست می تونیم خوشبخت تر باشیم ..

ولی به راحتی ازشون میگذریم و یا باورشون نداریم و یا دنبال کی و کی هستیم که این ها رو بهمون بگه ..

و وقتی می بینیم از تو فلان کتاب خارجی این حرف در نیومده ..

پس باورش نداریم. ..

  • این فرمول ها رو اول میخوام بهت بگم چی هستن و کجا ها می تونیم پیداشون کنیم
  • اولین فرمول خلقت که خداوند به حضرت لقمان یاد داد چی بود
  • چطور از فرمول های حضرت علی علیه السلام استفاده کنیم
  • فرمول دفع بلاهای دست ساز چیه ؟ مگه بلای دست ساز داریم ؟

خب بریم سراغ این بحث..

 

فرمول های جهان خلقت از کجا پیداشون شده

من شاگرد آموزش های استاد محمد شجاعی هستم و در مباحثی که بارها باهاش به کرات متولد شده ام صحبت از ریاضیات جهان هستی بوده.

مثلا همین نظام قضا و قدر که خیلی هامون تا اسمش رو می شنویم از ترس به خودمون می لرزیم و خودمون رو مقهور یه سری اتفاقات در سراسر زندگی مون می دونیم .. همین نظام قضا و قدر دقیقا فرمول ریاضیه!

به عنوان مثال: نظام قضا و قدر یعنی برای هر چیزی اندازه ای هست و به هر اندازه ای که تو استفاده کنی و خروجی داشته باشی یه مقدار خاصی نتیجه می گیری! این میشه قضای قدری که تو انتخاب کردی.

در دنیا بیش از حد شمار قدر هایی وجود داره که تو مختاری انجام بدی .. و برای هر قدر هم قضاهایی هست که به محض اتخاذ تو اون ها عملی می شن

همون داستان عمل و عکس العمل!

 

مثالی از قضا و قدر در جهان هستی توسط تو

فرض کن تو شامپو خریدی که اگر ۱ بار مصرف کنی موهات چربی هاش از بین میره .

  • قدر در استفاده از شامپو توسط تو : ۱ بار مصرف کردن
  • قضای حاکم بر یک بار استفاده توسط تو : پاک شدن چربی مو

خب حالا فرض کنیم که تو قدر رو تغییر بدی و بیش از ۱ بار کنی.

  • قدر در استفاده از شامپو توسط تو : ۳ بار مصرف کردن
  • قضای حاکم بر ۳ بار استفاده توسط تو : پاک شدن چربی مو | از بین رفتن کراتین مو | خشک شدن پوست سر و پوسته پوسته شدن

بذار بهت راحت بگم ..

قضا و قدر این نیست که بری زیر هیجده چرخ های جاده کرج! ( که البته اینم میشه دور از جونت به شرطی که قدری که انتخاب کردی سرعت بالا و بی توجهی و هشیار نبودن باشه )

این نیست که زلزله بیاد و بری توی شکاف کف خیابون و شکاف بسته بشه .. ( تخیلات ما در مورد حوادث ناگوار )

قضا و قدر یعنی یه انتخاب هایی که تو داری که براش نتایجی حاصل میشه .

یه جورایی همون عمل و عکس العمل

که این عمل و عکس العمل هم قانون نیوتن هست درسته ؟

خب حالا قاعده ریاضی حاکم بر جهان هستی رو برات گفتم که اون قدر و قضا یا همون عمل و عکس العمل هست.

خب من در ادامه دو تا فرمول میخوام بهت یاد بدم ولی قبلش خوبه که بدونیم منبع این فرمول ها کجاست

 

فرمول ها همون حکمت ها هستن!

خب من برای بار اول شب ۲۲ بهمن بود که فهمیدم که استاد شجاعی در سخنرانی که داشتن در مورد حضرت لقمان صحبتی کردن که خلاصه اش رو اینطوری میگم:

حضرت لقمان علیه السلام فردی بودن که خداوند از ایشون نظر خواهی کرد که ای لقمان میخوای بهت حکمت بیاموزم یا پیامبر بشی؟

حضرت لقمان پذیرفت که حکمت بیاموزه .

حکمت هم یعنی دانش حاکم بر زمین یا همون فرمول ها

و براش سوره قرآنی هم داریم که در آیه ۱۲ اولین فرمولی که خداوند بهش یاد داده رو گفته:

شکرگزاری در قرآن

معنی این آیه به ترجمه استاد انصاریان:‌ و به راستی ما به لقمان حکمت عطا کردیم که نسبت به خدا سپاس گزار و شاکر باش و هر که سپاس گزارد تنها به سود خود سپاس می گزارد، و هر که ناسپاسی کند [به خدا زیان نمی زند، زیرا] خدا بی نیاز و ستوده است

به قول استاد شجاعی از قول این آیه اولین حکمت و فرمولی که خداوند به لقمان یاد داد همین شکرگزاری بود که خب از روزی که خانم راندا برن این رو توی کتاب و سایت خودش آورده! یه جورایی همه گیر شده و همه فکر می کنند یه چیز غربی است! در حالی که حکمتی است که سالهای سال پیش .. به پیامبران خدا داده شده و در قرآن هم در موردش صحبت شده و در احادیث هم در موردش بیان شده.

البته که شکرگزاری پایه و اساس رسیدن به خواسته ها و طراحی آینده است که این موضوع رو در بخش کاربران VIP طلایی هر یکشنبه ساعت ۲۳ در موردش مقالات و مطالبی داریم. 

آشنایی با بخش عضویت طلایی

پس به عنوان اولین فرمول یادت باشه که شکرکنی .. نعمتت افزوده میشه و خودت بزرگتر میشی و بزرگتر بشی و ظرفیت پیدا کنی محل نزول نعمات بیشتری میشی .

و البته کفران نعمت کنی .. بلاهایی بر تو نازل میشه که مثلا یه نمونه اش می تونه سلب نعمت هات باشه ..

برای کفر کردن هم لازم نیست حتما ورداری و بگی خدا نیست و فلان و بهمان.. همین قدر که نعماتت رو نبینی و ازشون استفاده درست نکنی و قدر ندونی .. این نعمات از تو سلب می شن ..

پس اولین فرمول برای جلوگیری از بلاها رو برات گفتم.

 

دومین فرمول برای جلوگیری از بلا از کلام مولا علی علیه السلام

دومین فرمول که تقریبا چند ماهی هست من باهاش آشنا شدم و یه جورایی برق از سرم پرونده یکی از حکمت های مولا علی علیه السلام در نهج البلاغه هست.

در کتاب نهج البلاغه من حکمت ۴۴۸ هستش که آقاجان می فرماید:

مَنْ عَظَّمَ صِغَارَ الْمَصَائِبِ، ابْتَلَاهُ اللَّهُ بِكِبَارِهَا.

امام(عليه السلام) فرمود: كسى كه مصيبت هاى كوچك را بزرگ شمارد خداوند او را به مصائب بزرگ مبتلا مى سازد.

در مورد این حکمت (‌یا همون فرمول ) شرح های زیادی رفته ولی تو در درجه اول لازمه که این فرمول رو با دقت بخونی و برای همیشه به ذهنت بسپریش.

یکی از شرح هایی که از این فرمول گفته شده برام جالب و کوتاه بود و به نظر خودم هم بسیار شبیه پس از این شرح جملاتی می نویسم:

بدون ترديد همين گونه است كه چنان شخصى از خداوند شكايت مى كند و قضاى خدا را خوش نمى دارد و نعمتى را كه در تخفيف مصيبت او داده شده است، منكر است و چيزهايى از حوادث روزگار را كه بسيار سخت نيست، بسيار سخت مى داند و ميان مردم بيش از حد لازم اظهار اندوه مى كند. و هر كس كه چنين كند سزاوار خشم خداوند است و به نكبت بيشترى گرفتار مى شود. وظيفه هر كس است كه چون در كارى سخت افتاد و از آن متألم شد يا چيزى از تن و مال خود را از دست داد، خداوند متعال را ستايش كند و بگويد: شايد با اين كار گرفتارى و بلاى بزرگترى را از من دفع داده است و بر فرض كه بخشى از مال من از ميان رفته است، بخشهاى بيشترى باقى مانده است. آن چنان كه چون خوره بر پاى عروة بن زبير افتاد و آن را قطع كردند و پسرش هم مرد، گفت: بار خدايا اگر عضوى از مرا گرفتى، اعضاى ديگر را رها فرمودى و اگر پسرى را گرفتى، پسرانى را باقى گذاردى. آنچه فرمودى گوارا باد، اگر چيزى گرفتى، چيزها باقى نهادى و اگر مبتلا فرمودى، عافيت بخشيدى.

پس یادمون باشه برای خودنمایی یا ترحم طلبی، هر اتفاقی که برامون رخ میده ( حتی اگر یه سرم زدن باشه ) براش بی تابی ها و جزع و فزع های بیشتر از واقعیت نکنیم و از کاه کوه نسازیم.

البته بماند که در اندیشه های استاد صفایی حایری چنین آمده که غم تو رزق تو است و نباید کسی از آن مطلع شود.

حالا ما نمی گیم انقدر روحیات مون رو عرشی کنیم و مثل استاد صفایی فکر کنیم (‌فکر می کنم توی مبحث غم توشه شون بود ) ولی حرفی که از کلام مولا یاد گرفتم این بود که اگر بیش از چیزی که حق اندوهه .. ابراز کنیم .. خودمون رو کاندید دریافت مشکلات بیشتر کردیم. .

حالا خودت کلاه خودت رو قاضی کن .. که چقدر تو زندگی این مورد رو بهش حواست نبوده و چقدر اتفاقاتی که تو زندگی ات رخ داده از این شاخه و شعبه به زندگی خودت وارد کردی..

 

خلاصه گفته های این مقاله :

۱- حکمت همون فرمول های جهان هستی هستش

۲- جهان هستی بر پایه ریاضیات خلق شده و مدیریت میشه

۳- اولین حکمت لقمان شکر گزاری بود

۴- حکمت دفع بلا در کلام مولا علی علیه السلام این هست که اتفاقات کوچک رو بزرگ نشماریم .. تا دچار بزرگتر نشویم.

اگر دوست داری فرمول های بیشتری رو ببینی توصیه می کنم به انتهای کتاب نهج البلاغه مولا امیرالمومنین علی علیه السلام و نهج الفصاحه حضرت محمد صلی الله علیه و آله مراجعه کن. من هم سعی میکنم چیزهایی که همه گیر تر هست رو اینجا در شازدیستی بنویسم تا حقیقتا شادی رو به زندگی هامون تزریق کنم . 

 

منابع مورد استفاده من در این پژوهش

ممکن است به این مطالب علاقه داشته باشید
پاسخ دهید

Your email address will not be published.