بعد از اولین دعوا با شریک عاطفی این 15 کار را کن
عجب صحنه جلفی شد. کی باورش میشد این آقا ( یا خانمی ) که گل از لب و لوچه اش می ریخت و اینقدر روزای اول منو دوست داشت، یهو یک دیو دو سر شاخدار با چشمای قرمز ازش درست بشه و توی یک دعوای اساسی خودش رو نشون بده. این اولین دعوا با عشقم یا بهتره بگم دعوا با شریک عاطفی ام بود. واقعا هنوز هنگم. اما خب نمی دونم باید الان واقعا چکار کنم؟! یعنی دوستم نداره ؟ یا شاید اصلا میخواسته کات کنه با من و نامزدی رو بهم بزنه!؟ هووووووف! کلا الان باید چکار کنم؟؟
این صحبتی بود که یکی از کاربرای عزیزم طی روزهای گذشته برای من ارسال کرد و لازم شد که من هم ضمن ابراز همدردی و گفتن این که متاسفم برات اگر عشقت غول شاخدار از آب درومده، این نکته ها رو بهش بگم. خب امیدوارم عشق تو غول شاخدار نباشه و فقط کسی باشه که حق داره عصبانی بشه و چیزایی بگه! اما خب این مطلب میتونه کمکت کنه که گام بعدی رو درست برداری.
چالش اولین دعوا با شریک عاطفی
خب دعواست دیگه! رخ میده. اما امیداورم دعواتون عاقلانه بوده باشه و روتون رو به رو هم باز نکنه. اصلا گاهی دیده شده که دختر خانم ها اون فرشته خوشگل درون رو کنار می ذارن و شروع می کنند به بد و بیراهه گفتن هایی که خب روتون رو به رو هم باز می کنه و اگر این اتفاق بیفته خیلی اتفاق بدی هست و معمولا نمیشه رابطه رو به روزای ماه عسل و شیرین اولیه برگردوند.
اما اگر هر دو تاتون زرنگ باشید و عاقل و فهمیده باشید، می تونین از این جدال ها و جنگ ها، و مبارزه ها، برای رشد استفاده کنید. بپذیرید جنگه دیگه! رخ می ده! والا ( توجیه بهتری ندارم به جون خودم 🙂 )
البته بگذریم از خزعبلاتی که ممکنه بعد از اولین دعوا به صورت نشخوار ذهنی توی مخیله تون میره و میاد!
این فقط یک دعوا بوده و می تونه هر معنی داشته باشه. اینجا دعوا رو تفسیر نمی کنیم. فقط کمک می کنم که گام های بعدی رو مثل بچه آدم برداری و ضایع بازی بیشتر درنیاری. مخصوصا اگر خودت عامل این دعوا بودی.
از دعوا با عشقت نترس بابا
خیلی ساده اولین نکته اینه که از این دعواها مخصوصا دعوای اول نترس! آره نترس. وقتی دعوایی رخ میده این 100 درصد به این معنا نیست که همه چیز نابود شده. دعوا ناشی از اختلاف نظر هایی است که درست بیان و پذیرفته نمی شن! همین!
این یعنی تو و شریک گل و بلبلت بالاخره به جاهای جدی رابطه تون هم رسیدید. حالا باید تازه اصطکاک هایی رخ بده و ازش استفاده کنید و نرده بام بسازید تا بتونین دقیقا مساوی و برابر هم بشین.
هر دعوایی، به معنی اتمام رابطه نیست.
وقتی وحشت می کنی، اولین کاری که می کنی اینه که کارای غیر عقلانی و احساسی بیشتر انجام میدی و این باعث میشه دعوا کش دار و حجیم شه. پس نترس و عاقل باش.
نشانه پسری که دوستت ندارد، معمولا به طور معجم بعد از مدت ها و بارها دعوا خودش را نشان می دهد. دقت کن که از این نشانه ها راحت نگذری.
سردی نکن با همسرت
این بخش مخصوصا برای این افرادی هست که با هم دارن زیر یک سقف زندگی می کنن و خیر سرشون، زن و شوهرن! بابا دعوا شده! حالا چرا رخ عقاب میگیری!!! سردی نکن. دعوا شده یعنی با صدای بلند تر و خشن تری، نظرات مخالف هم رو گفتید. مخصوصا اقایون نباید این طور موقع ها، سرد باشن. پیامدش خیلی بدتره.
بپذیرید صداتون رو نباید بالا می بردید! حالا که فهمیدید اشتباه کردید، اشتباه دیگری مرتکب نشین. این اشتباه دوم خودش بزرگتره! باید حل کنید نه این که با بی محلی، حق به جانب بشین و یا حتی بخواهید نظرتون رو به کرسی بنشونید.
هنگام دعوا کمی فضا به هم بدهید
اولین کاری که باید کنی، این هست که به دنبال حل مساله باشی. به دنبال این باشی که در مورد اون مساله نظر عاقلانه و فقیهانه عشقت و همسرت رو بشنوی. پس وقتی خوب فایت کردید!! حالا باید کمی فضا و فاصله به هم بدین تا اروم بشین. البته نه روزها و روزها!!! دیگه خودت قلق همسرت تو دستته! می دونی که چقدر باید فاصله بگیری تا آروم بشه و از خز شیطون بیاد پایین و شروع کنه به حرف زدن! همین.
بعد که هر دو آروم شدید، با محبت، با هم حرف بزنید. اگر دیدی باز داره میره تو مود دعوا دست نگه دار.
حالا لازم هم نیست فوری بری سر اصل مطلب
خیلی وقت ها وقتی بعد از دعوا به هم فضا می دهیم، همه اش توی ذهن خانوم ها داره موضوع مورد بحث چرخ می خوره! برای مرد معمولا اینطوری نیست.
اما وقتی خانم کمی به عشقش فضا داد و دعوا رنگ باخت، می خوات اولین کاری که می کنه، این باشه که با عشقش در مورد این قضیه حرف بزنه! حتما لازم نیست اولین موضوع مورد توجه و بحث راجع اون قضیه باشه! اتفاقا اینطوری خیلی بهتر میشه مساله رو حل کرد. دو طرف باید قبول کنند که با تمام دعوا ها و اختلاف ها نظرشون برای هم مهمه و رضایت شون برای هم مهمه! با یک صحبت غیر مربوط به موضوع دعوا کمی فضا رو شل و ول کنید تا دوباره گره عاطفی تون تنگ تر شه!
متاسفم! گفتن دردی رو دوا نمی کنه
تصور کن که حسابی با هم فایت کردین و یک دعوای به تمام عیار داشتید. شاید هم مقصر اصلی خودت بودی. ( تجربه میگه مقصر بیشتر دعوا ها خانم ها هستند ) بعد از این که کلی بد و بیراهه گفتی و هزار و یک انگ به این بدبخت چسبوندی و چمی دونم! خیلی حرفا زدی که نباید می گفتی. حالا فقط برمیگردی میگی متاسفم!! خب معلومه میگه تاسفت بخوره تو سرت!!! چه راه حلی داری..؟
توی چنین موقعی گفتن متاسفم خوبه! نه که بده!!! ولی خب متاسفی که چی؟ در عمل نشون بده! بگو که میخوای چی رو تغییر بدی در خودت؟ چی رو باید اصلاح کنی؟ در مورد چی باید بهتر تحقیق کنی؟ و چطور باید این مساله رو مدیریت کنی؟ آره با زبونی که خدا تو دهنت گذاشته بگو عزیز من …
بگذار حرف بزنه و تو گوش کن
وقتی که بحثی رخ داد، اولین کار فضا دادن و بعد صحبت کردن هست. بگذار شریک زندگی ات در مورد قضیه مورد بحث صحبت کنه. لطفا مثل بازجو ننشین جلوش! شاید واقعا حق داره! از چشم و دید او مساله رو ببین. بگذار صحبت کنه! اما پی آتو گرفتن از تو حرفاش نباش.
اصلا دعوا یکی از روش های وابسته کردن مرد هست! چطوری؟ خب باید بلد باشی چطور از آب گل آلود ماهی بگیری.
مسئولیت حرفات و کارهات رو بپذیر
یکی از مسائلی که توی هر بحث رخ میده یک جانبه نگری ماست. قبول کنیم، که توی بحث هیچ وقت یک نفر 100 درصد مقصر نیست. خیلی خیلی کم پیش میاد یک نفر 100 درصد مقصر باشه. قبول کن که تو هم اشتباهاتی داری درست مثل اون! حالا بیایید با هم مشکلات تون رو حل کنید و مسئولیت اشتباهاتی که داشتی رو قبول کن و در صدد حلشون باش.
اگر خواست در مورد موضوع صحبت کنه طفره نرو
حالا یه بحثی شده! آدم ها توی بحث و بعد از دعوا متفاوت عمل می کنند. اگر حس میکنی خودت از نظر تنش و روحی آرومی و او داره بحث رو پیش میکشه تا به یه جایی برسونه و حلش کنه و شاید حتی طاقت ناراحتی تو رو نداره، اولین کاری که باید کنی اینه که طفره نری! نری تو اتاق بغلی! نچپی تو آشپزخونه! بشین کنار عشقت، ( اگر تعادل روانی نداره کمی فاصله دار بشین ) و با هم مساله رو حل کنید. درگوشی بگم که سکوت خانم ها اینطور موقع ها خیلی کار چاق کنه! آره.. ازش استفاده کن اما نظراتت رو هم محترمانه بگو
پیامد های دعوا را به او بگو
خب حالا که جفت تون سر عقل اومدید و دارین صحبت می کنید، خوبه که به حرف های هم گوش کنید. از تکنیک 10 به 3 هم استفاده کنید. ( 10 دقیقه او حرف بزنه 3 دقیقه تو ). هر دو نظرات تون و مفهوم و دلیل هاتون رو واضح بگین. اما قصد متهم کردن همدیگه نداشته باشید. تازه باید بهش مهربانانه هم بگی که این بحث چه تاثیری روی تو گذاشته و از چی ترسیدی!
طعنه و کنایه موقوف
وقتی بحث و جدال میشه حلوا که قسمت نمی کنن! ولی خب قرار هم نیست این زبون هر طوری دلش میخوات بچرخه! بعضی ها فکر می کنند اگر طعنه و کنایه بزنن خیلی هنر کردن و برگ برنده دست شونه! نه عزیز من. طعنه و کنایه محبت رو می سوزونه! نکن این کار و پادشاهی کن.
برای حل بحث و دعوا اصل مساله رو دریاب
گاهی وقتی دعوا میشه، ما همه نوع مسائلی رو با هم قاطی می کنیم. گاهی حتی مساله اصلی دلیلی میشه که ما مسائل حل نشده قبلی رو پیش بکشیم. بیا بگرد ببین این نارضایتی، این ناراحتی از کجا آب می خوره!! بعدش شروع کن و اون مساله رو حل کن. کار رو باید از ریشه حل کرد.
وقتی مساله ریشه ای وجود داره و اون مساله حل نمیشه، منتظر دعواهای مکرر باش.
راه حل رو شریکی پیدا کنید
وقتی که دعوا رخ میده، کمی قاطی می کنی و از نظر احساسی شاید متزلزل بشی. برای اون هم همین حس رخ میده. اما حالا وقت مناظره خوب برای پیدا کردن راه حله! همیشه از راه حل شریکی استفاده کنید. نمونه ای از راه حل شریکی توی خرید و فروش دیدید!
مثلا طرف جنسی داره میخوات بفروشه 100 تومن! طرفی که میخوات خریداری کنه میگه نه 100 تومن نه، 70 تومن!. یکی از این دوتا که عاقل تره بجای زد و خورد میگه آقا نه 100 تومن نه 70 تومن. 85 تومن! معمولا معامله ها خوب رقم میخوره تو این شرایط.
راستی چرا دعوا رخ داد
گاهی اوقات، دعواها به دلایل خاصی رخ میده!
- صحبت توی تایم خوبی صورت نمیگیره
- از کلمات درستی استفاده نمی شه
- از استراتژی های حمله ای استفاده میشه
- بهترین دفاع حمله است!
- و غیره
وقتی دعوا رخ میده یکی از مهم ترین کارها اینه که کاری کنیم که دیگه دعوا رخ نده! خب استراتژی های پیشگیری از دعوا رو توی زندگی شخصی تون شناسایی کنید و سعی کنید در موردش صحبت کنید و هرگز اجازه ندید چنین چیزی رخ بده.
بعد از دعوا نگران ادامه رابطه ای؟ از کجا بدانم عشق سابقم هنوز دوستم دارد؟
مساله رو لاپوشونی نکنید
هیچ وقت مساله ای که رخ داده بین تون رو به بهانه این که باید فراموش بشه، رها نکنید. هر مساله ای که رخ بده رو باید حسابی در موردش صحبت کنید و حلش کنید. اصلا مساله حل نشده تو کت ما نمی ره. اوکی؟
پس باید بجای پوشش قرار دادن و حل نشده رها کردن مساله، به دنبال این باشید که خیلی صمیمانه حلش کنید. از زیر جریان در نرید! این بزرگی شما رو می رسونه.
مشاور بگیرید
گاهی واقعا لازمه مشاور بگیرید. مساله ای که رخ داده تو هر حوزه ای باشه، میتونه به کمک یک مشاور خبره در اون عرصه حل بشه. دست از نظریه پردازی شخصی بردارید و محترمانه به مشاور مراجعه کنید تا بتونین ان شالله مساله رو حل کنید و بیشتر از زندگی لذت ببرید.
هشدار: مطلب پیش روی شما صرفا ترجمه و تحقیق و حاصل گردآوری هاست! فلذا نمی توان از آن به عنوان راهکار مشاوره ای استفاده کرد. بنابراین برای حل مشکلات خود می توانید به مشاور مجرب مراجعه کنید تا با بررسی مسایل شما و احیانا همسر شما بهترین راهکار برای شما ارایه گردد.