آرامش

۵ رفتاری که باید موقع نه شنیدن انجام دهی

گاهی وقت ها از نه شنیدن چنان می ترسیم که حتی نمی تونیم یه گام بیشتر برداریم! اصلا شاید جوابی و پاسخی و نتیجه ای که می خواهیم بشنویم طرد کننده نباشه! اولین خاطرات ما از بچگی شامل همین نه شنیدن هاست که توی ذهنمون حک شده و ازشون می ترسیم. همیشه در بچگی با شنیدن «نه» عقب نشینی کردیم! و این باعث شده که همچنان نه شنیدن رو نوعی توقف و زمین خوردن بدونیم.

اما مسیر موفقیت در زندگی بسیار به نحوه رفتار ما در مقابل طرد شدن و نه شنیدن توی زندگی ارتباط داره.

موفقیت یعنی روی شاخه های لاغر راه رفتن! دقت کردی وقتی میخوای از درخت بالا بری اون تنه های ضخیم و محکم رو انتخاب می کنی؟ در حقیقت در مسیر موفقیت هرگز تو با شاخه های محکم و مطمین به صورت ۱۰۰ درصد روبرو نیستی.

«مهم ترین فضیلت موفقیت، شجاعت است. مجریان برتر شانس می آورند. آنها استراتژی هایی برای مواجهه با طرد شدن و نه شنیدن ایجاد می کنند و می پذیرند که شکست توقفی ضروری در مسیر موفقیت است.

من بارها در طول زندگی ام نه شنیده ام و سعی کرده ام بدون اینکه نیاز به لایف کوچینگ داشته باشم خودم استراتژی هایی را برای توسعه فردی خودم در نظر بگیرم و رشد شخصی ام را با این کارها تقویت کنم.

این لیست را بخوان و ذخیره کن و نکته هایش را بنویس که در صورتی که جواب نه از کسی یا مسیری شنیدی بدانی با آن چطور رفتار کنی که واقعا حالت خوب باشد.

 

اجازه بده کلمه نه بهت انرژی بده

وقتی نه می شنوی، حالت خراب می شود شاید حتی دهنت شور یا تلخ شود! این ها همه بخاطر واکنش های شیمیایی است ولی من در چنین مواقعی همیشه به این فکر می کنم که خیلی از کسانی که الان حرفی برای گفتن دارند، چه در مسیر زندگی شخصی و چه حرفه ای همیشه روزی بدجور ترین حالت ممکن طرد شده اند و به عبارتی سر راهشان موانع عجیب و غریب سبز شده است.

بیا برایت یک مثال بزنم:

J.K. رولینگ قبل از اینکه مجموعه‌های هری پاتر توسط یک انتشارات کوچک لندنی انتخاب شود توسط ده‌ها ناشر رد شد  – همه اینها به این دلیل بود که دختر 8 ساله‌اش اصرار داشت و اصرار داشت که رولینگ به ارائه دست‌نوشته‌اش ادامه دهد.

شجاعت فضیلتی است که افراد را قادر می سازد تا از طریق طرد شدن حرکت کنند و قوی تر شوند. هیچ کس هرگز از درد، رنج و شکست فرار نخواهد کرد. با این حال، از درد می‌تواند شجاعت حاصل شود، و از شجاعت، قدرت و موفقیت حاصل می‌شود.

در چنین مواقعی تنها چیزی که بیشتر به من انرژی میدهد شعر مولانا است که می گوید:

به هر چیزی که آسیبی رسد آن چیز جان گیرد

چرا واقعا به این اشعار ایمان نمی آوریم؟ وقتی نه شنیدن تو را اذیت می کند باید با این نیم بیت! خودت را خوشحال تر ببینی و شروع کنی به ساختن دوباره زندگی و آینده ات.

به محض نه شنیدن باید اقدامات قابل توجه انجام دهی

شجاعت زمانی معنی درستی میده که تو ترسی داشته باشی و به آن غلبه کنی. مرد شجاع کسی نیست که احساس ترس نمی کنه بلکه کسی هست که بر ترس غلبه می کند! این جمله شریف رو از ماندلا به ذهن همیشه داشته باش.

چندی پیش صحبت های یک شکست خورده ی موفق شده را می شنیدم که با اشتیاق می گفت:

تو چه می دونی توی اون چیزی که ازش اجتناب می کنی چه معجزه ای نهفته است!

بنابراین یاد میگیریم که:

  • تماسی که ازش می ترسی که انجامش بدی دقیقا همون کاریه که باید انجام بدی
  • سوالی که می ترسی بپرسی دقیقا همونه که باید بپرسی
  • مکالمه ای که از منعقد شدنش می ترسی همونه که باید دقیقا انجامش بدی.

حالا خوب است که یک لیست بلند از ترس ها و آن چه که تو را عقب می راند انتخاب کنی و در مورد هر کدام اولین اقدام را در هفت روز آینده انجام دهی.

با ترس هایت مقابله کن

هر کس یه مجموعه چیزهایی تو زندگیش داره که ازشون می ترسه! حتی تو! حتی من..

ولی وقتی از چیزی می ترسیم باید تنها کاری که می کنیم این باشه که از خودمون بپرسیم ته ته این قضیه مگه قراره چی بشه؟ معمولا وقتی ته سیاهی را می بینی اگر خوب نگاه کنی می توانی مخلوطی از رنگ های دیگر را هم ببینی که در کنار هم سیاه شده اند! گاهی اوقات بدترین اتفاقی که می تواند بیفتد دقیقا همان چیزی است که اگر برای مقابله با ترس اقدامی نکنی رخ میدهد!

بهترین کاری که وقتی می ترسید انجام دهید این است که از فرصت استفاده کنید، جسور باشید و به یک دوست یا مربی بگویید دقیقاً بزرگترین ترس شما چیست.

نمونه ای از ترس هایی که ما رو به عقب می کشونه ایناست:

  • من هرگز به اندازه …. خوب نخواهم بود. {(جای خالی را پر کن: مادرم، برادرم، همکارانم، رقبای من)}
  • من اصلا نمی فهمم دارم چه می کنم
  • من هیچ حرف جدیدی برای گفتن ندارم
  • من تنها هستم و طرفداری ندارم
  • مردم به من میخندند
  • هیچ تغییری روی زندگی من ایجاد نمیشه

گاهی اوقات همین که شروع به نوشتن ترس ها و ته این ترس ها می کنی یک انرژی عظیم از تو آزاد میشه و تو احساس راحتی زیادی می کنی.

واقع بین باش و تلاش کن تا جواب مثبت بشنوی

تجربه این روزها به من میگوید که نه شنیدن واقعا به معنی پاسخ نه نیست!

گاهی تو پیشنهاد کاری را به دیگران می دهی اما نه به ایمیلت پاسخ می دهند و نه به پیامت!

در چنین شرایطی یکی از بهترین کارها این است که ذهنت را مثبت نگه داری و راه دیگری را برای رساندن پیام خودت به دیگران پیدا کنی.

حقیقت امر این است که این روزها مردم حسابی سرشان شلوغ است و اگر به پیام شما جواب نه داده اند یا جوابی نداده اند احتمالا به این خاطر است که آن ها اصلا ندیده اند یا اولویت اولیه شان موضوع مد نظر شما نیست! پس بهترین کاری که باید کنی این است که با فشار مثبت بیشتر تلاش کنی تا کمی وقت شان را به تو بدهند. اینگونه است که اگر درست بتوانی در کوتاه ترین زمان منظور و هدف خودت را به آن ها برسانی احتمال موفقیت بیشتری خواهی داشن.

 

راه تبدیل کردن نه به بله و پاسخ مثبت

وقتی ما در هر برهه از زندگی مان نه می شنویم مطمینا اگر تکنیک مقابله با نه شنیدن بلد نباشیم می شویم مثل یک توپ که سوزنی در آن فرو کرده اند و پنچر شده است.

اما یکی از راه های تبدیل کردن نه به پاسخ مثبت این است که با قدرت تمام جلوی احساسات منفی خودت را بگیری و شروع کنی با این نه بازی کنی!

البته قصد دست انداختن تیم مقابل در مذاکره یا فرد مقابل نداریم. بلکه می خواهیم ۳ روش مقابله هنگام نه شنیدن را تمرین کنیم:

لطفا آرامشت را حفظ کن و کامل گوش کن

حالت تدافعی اولین چیزی است که موقع نه شنیدن داریم! اما با چند تنفس عمیق و عوض کردن جا می توانی کمی به خودت مسلط تر شوی. البته بهتر است کمی آب خنک هم بخوری ولی حواست باشد لیوان را توی دیوار خرد نکنی 😐

اجازه بده طرف مقابل حرفش را کامل بزند.  واقعا بسیاری از نه هایی که ما می شنویم کاملا منطقی و درست هستند! چرا همیشه باید به دنبال تایید شدن باشیم. گاهی یک نه شنیدن از یک تیم مذاکره چنان تغییری در ما و رفتار ما و محصولات ما بوجود می آورد که بعد از آن هزاران جواب مثبت می گیریم!

دقت کن که شاید طرف مقابل به پاسخ ها و اطلاعات بیشتری از سمت تو و تیم تو نیاز دارد. گاهی اوقات هم نه شنیدن ها بخاطر امتحان کردن شماست.

با سوال پرسیدن جواب بده

وقتی که نه شنیده می شود تمام مهندسی های ذهن ما به هم میریزد. گاهی اوقات پاسخ منفی و طرد کننده فقط بخاطر این است که فرد مقابل هم درک درستی از درخواست و پیشنهاد شما ندارد. در چنین جایی اگر سوالاتی از طرف مقابل بپرسید بیشتر به شاه راه های ذهن و قلب او نزدیک می شوی و می توانی پیشنهادت را دوباره ارائه کنی و جواب مثبت بگیری.

بدان باید چه ابهامی را در ذهن طرف مقابل حل کنی

معمولا این اتفاق بارها می افتد! شما بارها سوال می کنید و بارها جواب نه می شنوید. این چرخه خیلی اذیت کننده است. اما نباید تسلیم شوی. بلکه باید بدانی نگرانی و نقطه درد مقابل چیست و سعی کنی ضمن درست گوش دادن، پاسخ هایی دهی که این نگرانی ها کاملا رفع شوند

 

معمولا اگر در لحظه اول تسلیم پاسخ منفی شوی هیچ شانس موفقیتی نداری اما اگر در مقابل این پاسخ منفی کاری و اقدامی درست از خودت نشان دهی احتمال این که موفق شوی بیش تر از حالت تسلیم بودن خواهد بود. اقلا از تلاش خودت راضی خواهی بود و کمی راحت تر با قضیه کنار خواهی آمد.

البته این را هم بدان که گاهی اوقات نه شنیدن ها یعنی خیر و خوشی مطلق! در زندگی بسیاری از زمان هایی رخ میدهد که باید ممنون نه شنیدن ها باشی. گاهی نه شنیدن پاسخ خداست تا زمان لطف اعلای او برسد. خوب است که در چنین شرایطی به خداوند اعتماد کنی و رضایت از زمان بندی خدا داشته باشی.

آیا تو در زمینه نه شنیدن تجربه ای داری؟ چه حالی پیدا کرده ای و چطور خودت را مدیریت کرده ای و حتی پاسخ را به بله تبدیل کرده ای؟ دوست دارم نظرت را بدانم پس در بخش نظرات برای من بنویس.متشکرم 💖

منابع کمکی:

وبسایت success.com

وبسایت betterup

شادزیستی

واقعا بسم الله الرحمن الرحیم با عشق ایاک نعبد و ایاک نستعین زهرا معبودی هستم! لایف کوچ یا همون مربی زندگی و توسعه فردی. اگر در زمینه رشد شخصی یافتن رسالت زندگی رسیدن به خواسته ها و اهداف و غیره نیاز به کمک دارید من می تونم بهتون کمک کنم. اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

Share
Published by
شادزیستی

Recent Posts

مدیتیشن متعالی قوی ترین تکنیک برای رشد معنوی در زندگی

بگذارید با یک سوال ساده شروع کنیم: آیا تاکنون احساس کرده‌اید که در زندگی‌تان چیزی…

17 ساعت ago

۱۰ تمرین معنوی برای آرامش و شادی در فصل پاییز

پاییز که میاد، هوا کم‌کم خنک می‌شه و طبیعت رنگ‌های قشنگی به خودش می‌گیره. برگای…

2 روز ago

روش های توسعه فردی معنوی و رشد معنوی در محل کار

اگه تا حالا توی محل کارت از خستگی، فشار کاری یا حتی روابط پیچیده با…

3 روز ago

نقش سرگرمی‌های مشترک در تقویت رابطه‌های پیش از ازدواج

بیشتر از آنکه در رابطه‌های پیش از ازدواج، مباحثی چون سنجش وضعیت اقتصادی و اجتماعی…

3 روز ago

چطور در تلفن با مرد دعوا را به صلح و آشتی تبدیل کنیم

در دنیای امروزی که همه چیز به سرعت در حال تغییر است، ارتباطات ما با…

3 روز ago

۵ روش برای درک رشد معنوی در زندگی

رشد معنوی! خب، شاید تا حالا این کلمه رو هزار بار شنیدی و با خودت…

4 روز ago